Mooi Texel achtergrond

Kleinschalige accommodaties voor het échte Texelgevoel


Puur, overzichtelijk, gemoedelijk.
Dat is Texel in een notendop. Om het ware eilandgevoel te beleven kiest u daarom voor een knus vakantieverblijf in een heerlijke omgeving, geheel naar eigen wens. De vereniging van kleine logiesverstrekkers (KLV) biedt een ruim en gevarieerd assortiment vanaf de veerboot tot aan de vuurtoren.

‘Texel is Nederland in het klein’,
vertellen bestuursleden Jo-an van Vijfeijken en Albert Huisman. ‘Op het eiland heb je allerlei verschillende landschappen en dorpen. Onze leden zijn verspreid over het hele eiland en bieden zeer uiteenlopende verblijfsvormen aan. Van kamperen bij de boer tot prachtig verbouwde stolpen of historische panden middenin een dorp. Allemaal ideale locaties om Texel ‘van binnenuit’ te ervaren. Dat geeft de vakantie een meerwaarde.’

Bijzonder
Een keus voor het platteland kan bijvoorbeeld betekenen dat u ontwaakt met het geloei van koeien en het gezang van een leeuwerik. Of u ontbijt met een krantje in de zon bij bungalow of caravan, terwijl u de geur van pas gemaaid gras opsnuift. Misschien logeert u in een rustieke dorpswoning en kuiert u even langs enkele schattige winkeltjes om de hoek. De verhuurders maken u graag attent op bijzondere plekjes en wandelpaden in de omgeving. Zij weten ook adresjes waar u lekker kunt eten of speciale producten kunt kopen.

Voor elk wat wils
Bij de KLV zijn meer dan 400 Texelse leden aangesloten. Wat hen bindt, is een kleinschalige opzet en een persoonlijke benadering. Het totale aanbod bestaat uit zes verschillende typen: appartementen, bungalows, kamperen bij de boer, groepsaccommodaties, Bed & Breakfast en stacaravans. ‘Bij ons geen massaproductie. Ieder onderkomen is anders en kenmerkt zich door eigen sfeer.’

Trouw
Veel trouwe gasten weten dat allang. Sommigen zijn zo aan ‘hun’ onderkomen verknocht, dat zij elk jaar terugkeren, soms al 40 jaar of langer. Zo ook Huisman zelf. Hij komt uit Amsterdam: ‘Zelf kwam ik hier vroeger als kind en bewaar daar leuke herinneringen aan. Na ons trouwen keerde ik terug voor vakantie met mijn vrouw en nu wonen we er zelfs’, schetst de Huisman.

Eigentijds
Toch hoeft u niet te denken dat er in al die jaren niets is veranderd. Nee, de accommodaties zijn met hun tijd meegegaan. Een particulier huisje is allang niet meer het spreekwoordelijke ‘kippenhok’ uit de begintijd van het toerisme op Texel. Wie op zoek is naar eigentijds comfort, komt absoluut aan zijn trekken. Maar ook liefhebbers van betaalbare eenvoud of sfeervolle nostalgie zitten er warmpjes bij.

KADER
Kijk voor meer informatie over bijzondere en typisch Texelse accommodaties op www.mooitexel.nl.


Disclaimer

Op de inhoud van de site www.vakantiestexel.nl, www.mooitexel.nl, www.texelplus.de en www.texelplus.com  (en alle vastgelegde extensies) en de daarin opgenomen gegevens en informatie, alsmede de programmatuur, alles in de breedste zin des woords, berusten intellectuele eigendomsrechten. Deze intellectuele eigendomsrechten berusten bij de rechthebbende.

Voor gebruik, waaronder nadrukkelijk doch niet uitsluitend begrepen het kopiëren, verhandelen, heruitgeven, of anderszins voor (semi-) commerciële doeleinden toe-eigenen van gegevens, dient in ieder geval vooraf schriftelijke toestemming aan het bestuur van de Vereniging van Klein Logiesverstrekkers Texel (KLV Texel)  te worden verkregen. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan een wijziging aan te brengen in de uiterlijke verschijningsvorm van de internetsite van KLV Texel.

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die KLV Texel aan de samenstelling van haar internetsite en de daarin opgenomen gegevens besteedt, geeft de uitgever geen garanties op de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens.

De informatie op de KLV Website, waaronder deze juridische informatie, wordt regelmatig aangevuld en bijgewerkt. Wijzigingen en aanvullingen kunnen te allen tijde en met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Het bestuur van KLV Texel zal bij naar haar oordeel gebleken misbruik een beroep op haar rechten kunnen doen bij de daartoe wettelijk bevoegde Nederlandse rechter.

KLV Texel
p/a Klif1
1797 AK Den Hoorn Texel
KVK:  406.369.98

Zoek uw accommodatie

Zoek uw accommodatie!


Soort accommodatie:

Plaats:

Interesse:
I Love Texel Twitter Teso Facebook

Favorieten (0)


Er zijn nog geen items toegevoegd.